• MHES Consultancy

    Financiële controle in Microsoft Dynamics AX / D365 for Finance and Operations met de meest geavanceerde tools

MHES Consultancy momenteel niet beschikbaar

Op dit moment is Martin Heslinga werkzaam bij Microsoft en niet beschikbaar voor consultancy opdrachten.

de Focus ligt op Finance

Oprichter Martin Heslinga licht dit toe:

“Na mijn studie Economie, afstudeerrichting Bestuurlijke Informatiekunde, ben ik in 1995 begonnen als ontwikkelaar. Programmeren en functionele analyses maken is leuk, maar ik wil liever direct met de klant samenwerken. Dat is de reden dat ik consultant ben geworden en in die rol heb ik verschillende soorten bedrijven mogen helpen met ERP implementaties. Ik kan me goed verplaatsen in de klant en kan eenvoudig de vertaalslag maken naar de techniek. Ik ben vooral goed in het uitrollen van een ERP systeem bij multinationale ondernemingen met vestigingen in meerdere landen.”

Heslinga heeft zich gespecialiseerd in Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations

Hij steekt zijn enthousiasme over dit pakket niet onder stoelen of banken: “Alles gaat in AX snel en gemakkelijk. Het is gebruikersvriendelijk en heel goed te verkopen aan toekomstige gebruikers!”

Hij heeft echter ook enkele kanttekeningen:

“AX blijft slechts een tool die je op de juiste manier moet inzetten. Bij de implementatie van elk ERP pakket is het belangrijk dat de verschillende afdelingen in het bedrijfsproces middels het pakket met elkaar samenwerken. Daarbij is het belangrijk dat de bedrijfsspecifieke scenario’s goed worden onderscheiden en uitgewerkt. En dat is niet alleen een technische maar vooral een organisatorische uitdaging. Een goede instelling van het systeem is daarbij essentieel. Juist omdat het systeem zo flexibel is kan je ook veel fout doen.”

Heslinga is ooit begonnen als logistiek consultant

maar inmiddels veel meer thuis in de financiële hoek. Met name de laatste 10 jaar is hij actief in het implementeren van met name de financiële en project modules van Microsoft Dynamics AX. Hij heeft samengewerkt met financiële afdelingen van vele verschillende organisaties. Heslinga: “In de Finance rol heb ik geleerd dat je met standaard AX weinig tot geen maatwerkaanpassingen nodig hebt. Als je het systeem maar goed inricht!”